Partit Socialdemòcrata

PS+I considera “vergonyós” ampliar la concessió de l’alberg de la Comella a una escola privada

Crea: 06/27/2019 - 19:23
Carmona i Samarra, abans de començar la sessió.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, han criticat amb duresa l’ampliació de la concessió de l’alberg de la Comella a l’empresa que gestiona el British College. Totes dues s’han oposat a les addendes impulsades per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) que atorgaran més superfície de la instal·lació per a l’escola privada així com els permetrà la construcció d’un pavelló per a activitats recreatives i lúdiques. Des de la formació, s’ha afirmat que “és vergonyós” donar ara més beneficis a una empresa privada. 
 
Així ho han denunciat durant la sessió de comú celebrada aquesta tarda a la capital. Un dels punts de l’ordre del dia era l’ampliació del conveni tancat entre comú i la societat impulsora del British College per incloure aquests dos punts. Des de PS+I s’hi ha votat en contra, tot remarcant l’important “perjudici per a la ciutadania” que ha suposat la pèrdua de l’ús de l’alberg de la Comella, a més, a un preu de lloguer molt reduït. “Que una instal·lació pública s’hagi cedit a una escola durant un període de quinze anys vol dir que els ciutadans de la parròquia no se’n podran beneficiar durant un període molt llarg”, ha recordat Carmona, que ha deixat clar que “nosaltres no haguéssim permès”. 
 
Per a les dues conselleres socialdemòcrates a la minoria del comú “donar ara més benefici a una empresa privada que gestiona una instal·lació pública és vergonyós”. En aquest sentit, han recordat que l’alberg “era un patrimoni que teníem els ciutadans que s’ha pagat i no contribuirem al fet que una empresa privada tregui encara més benefici d’una instal·lació pública”. Com a exemple dels perjudicis per a la parròquia, Samarra ha recordat que les colònies per als infants s’estan fent a l’estranger: “Els nens han d’anar a França o a Girona, i amb torns molt estranys; hem perdut moltíssim”.
 
 
Un altre punt de debat a la sessió ha estat la cessió d’un espai al centre esportiu dels Serradells perquè FEDA hi ubiqui una estació de trencament de pressions de la futura xarxa de cogeneració. Les dues conselleres de PS+I han votat en contra, ja que no hi estan d’acord amb un projecte que, en el fons, representarà encara més activitat de crema de residus al forn incinerador. “Tal com està plantejada, pot reduir l’emissió del diòxid de carboni a l’atmosfera però, a la vegada contribueix al fet que el forn cremi una quantitat de tones superior”. A l’entendre de les socialdemòcrates “no és la millor manera de gestió de residus pel país”.
 
Al punt al qual sí que s’ha donat suport ha estat l’adjudicació del nou servei de bus per a la parròquia, que suposarà una important reducció de les tarifes que paguen els usuaris: 10 cèntims el bitllet senzill i 80 cèntims la targeta de 10 viatges. “És positiu potenciar el benefici que, per als ciutadans, representen aquests preus reduïts”, ha argumentat Carmona. Sobre el fet que l’oferta de l’empresa guanyadora pugui ser excessivament baixa, la consellera de PS+I ha apuntat que “hem de confiar, deuen haver fet els seus càlculs i entendre que treuen benefici” i que “si finalment no responen a les expectatives, es pot fer un altre concurs i hi haurà altres licitadors”. 
 

Territori: