Partit Socialdemòcrata

PS+I confia que la llei de crèdit per pagar les transferències pendents es porti al Consell abans de l’agost

Crea: 06/25/2018 - 19:45
Un instant de la sessió.
El Govern preveu tramitar abans de l’agost el crèdit extraordinari mitjançant el qual preveu pagar les transferències als comuns pendents des que no s’aprovés la congelació en el pressupost del 2017. Així ho ha assegurat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, en resposta a la pregunta de la consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Cèlia Vendrell, durant la sessió de la corporació celebrada aquest dilluns. Des de la formació, s’ha expressat la “satisfacció” pel fet de tenir ja sobre la taula una data per a una actuació que, ha recordat Vendrell, no és més que “complir la llei”, a la vegada que s’ha exigit que es tiri endavant el compromís contret.
 
La representant de PS+I ha recordat que aquest pagament, que en el cas de la parròquia escaldenca suposa més d’un milió d’euros, està pendent de fer-se des que, en la sessió d’aprovació del pressupost per al 2017, la proposta de congelació de transferències no rebés l’aval parlamentari perquè no va aconseguir prou vots de la llista nacional –el PS hi va votar en contra-. Ara, l’única forma de fer-lo és mitjançant un crèdit extraordinari que, segons ha afirmat Marín durant la sessió, es tramitarà abans de l’agost. 
 
Vendrell s’ha mostrat “satisfeta”, ja que “ara ja tenim una data”. Al mateix temps, ha remarcat que “això, simplement, és respectar la llei”. Per això, “demanem que es compleixi perquè és per a tots els andorrans, sigui de la parròquia que siguin i votin el que votin”. La consellera ha lamentat que “estiguem encara en aquesta situació” i que “Govern sembla que vol deixar passar el temps sense fer aquesta transferència”. 
 
 
Durant la sessió de comú també s’ha aprovat el protocol d’acord entre el comú i els propietaris de la unitat d’actuació on s’ha de construir el futur aparcament de l’Escaler. El document, però, només ha rebut l’aval de la majoria. Des de PS+I s’ha optat per abstenir-se pels dubtes que genera un document que, a l’entendre de Vendrell, és massa favorable als privats. En aquest sentit, ha apuntat que hi ha diversos punts que li generen dubtes pel poc temps que s'ha tingut per valorar la documentació aportada i perquè, a més, falten encara annexes per acabar de valorar si l'acord és o no vàlid.
 
La consellera de PS+I ha admès que “és un acord per tirar endavant un aparcament que volem tots perquè és un gran què posar 600 places a la zona”, però ha justificat que els pactes amb privats “han de ser prou equilibrats i crec que aquí hi ha coses que em molesten”. Tot i això, ha deixat la porta oberta a la possibilitat de canviar de postura si amb la documentació que no estava encara disponible es milloren les condicions. 
 
 
Un altre punt important de la sessió era l’aprovació definitiva de la primera revisió del pla d’urbanisme. El punt més delicat és el que afecta la zona del Prat del Roure, on es permetrà elevar l’alçada dels possibles edificis a canvi de guanyar espai públic arran del terra. Vendrell ha votat a favor, tot i que ha fet una crida a “ser valents” per intentar mantenir “en l’estat actual” aquesta part de la parròquia. 
 
Per últim, en la sessió també s’ha informat de la darrera sentència del Superior que anul·la la mútua dels agents de circulació i la presentació per part del comú d’un incident de nul·litat d’actuacions que, per ara, deixa en suspens la sentència. Vendrell ha recordat que, ja en el seu dia, “des de PS+I vam advertir que hi havia un problema de constitucionalitat en l’article”. Per això, ha defensat que “ara qui ha de fer la feina és el Consell General, que és qui vota les lleis; esperem que es faci perquè, si no, podem estar molt de temps amb aquesta situació”. 
 
Territori: