Partit Socialdemòcrata

PS+I avisa de la manca de transparència que implica que adjudicacions de fins a 300.000 euros no es votin al ple

Crea: 12/13/2018 - 20:51
Carmona i Samarra parlen amb la cònsol en una sessió anterior.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, ha votat en contra del pressupost presentat per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) per a l’exercici 2019. El principal punt de disconformitat es troba en un canvi en la normativa que permetrà que la junta de govern aprovi, sense necessitat de passar pel ple, adjudicacions de fins a 300.000 euros. Per a PS+I, aquesta mesura pot incrementar l’opacitat en la gestió de la corporació, fet que consideren especialment greu, ja que pot incrementar la manca de transparència en algunes decisions.
 
El pressupost per al 2019 ascendeix a un total de 47 milions d’euros. D’aquests, uns 13 es destinaran a inversió en projectes com ara la reforma de l’avinguda d’Enclar o de Príncep Benlloch. Carmona i Samarra han votat negativament als comptes especialment pel fet que es pugi el límit a partir del qual una adjudicació ha de ser validada necessàriament pel ple del comú. Fins ara, estava en 198.000 euros i, a partir de l’any vinet, aquest quedarà fixat en 300.000. 
 
Per a Carmona, que ha deixat clar que “no ens sentim còmodes” amb aquest pressupost, aquesta modificació “és un flac favor que es fa al consell de comú i als representants comunals”, tot alertant que, a partir d’ara, la majoria podrà fer moltes coses “sense compartir-ho amb nosaltres”. Així, “si ja hi ha informació que no ens arriba, ara passarà amb molta més”. Des de PS+I, ha indicat, “no compartim aquesta manera de gestionar, sinó que defensem uns pressupostos participatius”. 
 
 
Sobre el pressupost en concret, la representant socialdemòcrata ha valorat de forma positiva que “no hi hagi obres faraòniques” com en anys anteriors, però ha lamentat que es continua sense actuar de forma decidida en determinades zones de la parròquia. “Portem un mandat on barris com Els Marginets o Gil Torres on no s’ha vist moltes actuacions” quan “tots contribuïm i tots paguem les nostres taxes i ens hi hem de trobar dins del pressupost”.
 
 
Una altra obra prevista és la remodelació de l’avinguda Príncep Benlloch que, des de PS+I es veu amb un cert escepticisme, sobretot pel que fa a la possibilitat d’habilitar un únic sentit de circulació al trànsit i per les conseqüències que això pot comportar. “Ens sembla que l’informe de la prova pilot no ha estat del tot positiu. Els veïns no l’aproven, és el retorn que ens ve”, ha comentat, tot avisant que “la via alternativa per Ciutat de Valls amb el desnivell que hi ha provoca una afectació important” i, per tant, al seu entendre “caldran altres estudis”. 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS