Partit Socialdemòcrata

PS+I aposta per buscar altres espais per la Fira o el Cirque du Soleil per no “hipotecar” l’aparcament del Parc Central

Crea: 05/17/2018 - 19:25
L'aparcament del Parc Central (Andorralavella.ad).
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, han defensat la necessitat de trobar un espai alternatiu per acollir esdeveniments com la Fira o les representacions dels espectacles del Cirque du Soleil per, d’aquesta forma, “no hipotecar” durant gran part de l’any l’aparcament del Parc Central, amb els problemes d’estacionament que això suposa. Així ho han apuntat durant la sessió de comú celebrada aquest dijous i, durant la qual, també s’ha abordat la situació existent amb els complements de responsabilitat addicional atorgats a alguns caps de servei i el crèdit de cinc milions d’euros per sufragar part del cost de la reforma de l’avinguda Meritxell.
 
La reunió, justament, ha servit per donar el vistiplau també a la construcció d’un nou aparcament a la parròquia, prop de la rotonda de la Dama de Gel. Carmona ha deixat clar que donen suport a la iniciativa, tot i que al seu entendre “no soluciona el problema” que suposa el fet que “tenim hipotecat cinc mesos l’any el del Parc Central” que, ha recordat, “és el moll de l’os i el que dóna vida a bona part de la parròquia”. A l’entendre de la consellera socialdemòcrata, el nou estacionament “pal·liarà una mica les mancances però no és pas una alternativa”.
 
A l’entendre de PS+I, però, la sortida a aquesta problemàtica passa per trobar “altres espais per ubicar aquests esdeveniments que necessiten gran superfície”. Així, Carmona ha indicat que “no necessàriament ha d’estar a un lloc cèntric” perquè, ha apuntat, “la gent es desplaça per visitar una fira” o altres activitats. La consellera ha admès que també caldria prop d’aquest espai “un altre aparcament” però permetrà que “el dia a dia de la parròquia” que suposa el del Parc Central “ja no quedarà hipotecat”. En aquest sentit, ha demanat “pensar no només en el turista sinó també en el resident de la parròquia i del país”. 
 
 
Carmona ha defensat que “de terrenys, n’hi ha” i ha recordat els espais oberts que hi ha a la recta de Santa Coloma o a la Margineda. “Si volem ser capdavanters, és un tema a plantejar-se, sense que sigui necessari una obra faraònica, però sí alguna cosa funcional que doni cabuda a diferents activitats, independentment del format”, ha manifestat.
 
Polèmica entorn els CRA
Durant la sessió també s’ha parlat de la concessió a diferents treballadors de complements de responsabilitat afegida (CRA). Carmona ha admès que “pot ser interessant com a eina per millorar la gestió d’un servei”, però ha lamentat que “sobta ara veure’n vuit” quan “se’ns va comentar fa temps la intenció de fer reunions per treballar-los”. La consellera de PS+I també ha defensat que “hem de vetllar també per la transparència” i que “els treballadors que porten molts anys també es mereixen poder optar a aquests complements; es poden fer edictes interns i qui estigui disposat i reuneixi els requisits que s’hi presenti. És una forma de fomentar la carrera professional”. 
 
A la sessió també s’ha aprovat el crèdit que ha de servir per finançar part de les obres de l’avinguda Meritxell. Es tracta d’un préstec que ascendeix a cinc milions d’euros. Carmona ha admès que s’han negociat unes condicions favorables però des de PS+I no s’hi ha donat suport per coherència amb l’oposició a l’elevada inversió que suposa el projecte de reforma de l’eix comercial. 
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS