Partit Socialdemòcrata

PS+I aplaudeix les mesures de Govern al Pas de la Casa però critica l’abandonament sofert des d’Andorra Turisme

Crea: 05/09/2019 - 19:57
Sans i Marsenyach, durant la sessió.
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents a la minoria del comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han valorat de forma positiva les mesures anunciades des del Govern per pal•liar la greu situació que es viu al Pas de la Casa a conseqüència del tall de la carretera d’accés des de França. Tot i això, han lamentat que una d’aquestes accions, la campanya ‘El Pas de la Casa t’espera’ llençada per Andorra Turisme, s’hagi engegat justament arran del tancament de la via, tot recordant que són molt poques les actuacions de la societat pública enfocades directament a la localitat encampadana. 
 
Sans i Marsenyach han fet aquestes valoracions durant la roda de premsa posterior a la sessió de comú celebrada aquest dijous. A preguntes dels periodistes, el conseller socialdemòcrata ha “aplaudit” les mesures impulsades des de l’executiu –assumpció per part del Govern de les cotitzacions patronals de la CASS dels treballadors de les empreses de la població i facilitats per ajornar el pagament de les quotes de l’IGI-, ja que “són molt necessàries tenint en compte aquesta situació tan excepcional que viu el Pas”.
 
Una altra mesura és la campanya publicitària engegada per Andorra Turisme per fomentar el consum de residents al país a la localitat. Sans la veu positiva però ha lamentat que “és una llàstima que una societat a la qual tots els comuns aporten els mateixos diners recordi el Pas quan hi ha situacions excepcionals”. Així, ha volgut recordar que “ja hem dit més d’un cop que així com hi ha projectes de dinamització a les parròquies centrals, no hem entès que no s’apliquin accions com la d’ara més sovint enfocades al poble”. 
 
 
El conseller de PS+I també ha reclamat que, més enllà d’aquestes mesures, “toca fer una reflexió important”. Així, ha indicat que aquesta “passa per una responsabilitat d’Estat i cal veure, a partir d’ara, que es pot fer a escala d’acords internacionals per millorar una cosa que reclamen abastament i tots els grups de la parròquia: una millora dels accessos i de les connexions amb el veí del nord”. 
 
 
La sessió de comú també ha servit per aprovar el manual funcional dels llocs de treball a la corporació, que ha comptat amb l’aprovació dels representants de PS+I, que han valorat el fet que s’hagin incorporat bona part de les aportacions fetes. Sans ha destacat especialment el fet que es faci “una anàlisi de la formació que requeria cada lloc des de tots els àmbits per adaptar-los als marcs comuns de referència” i ha valorat sobretot la part que fa referència a la llengua catalana com a “un dels elements identitaris del nostre país”. En aquest sentit, ha reclamat que “aquest exercici fet pel comú és molt necessari a totes les administracions del país”. 
Territori: