Partit Socialdemòcrata

PS+I alerta que l’elevada inversió als entorns de The Cloud anirà en detriment d’altres zones d’Andorra la Vella

Crea: 11/24/2016 - 20:48
Carmona i Samarra, abans de començar la sessió.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, han alertat que l’elevada inversió que la corporació haurà de destinar per a l’embelliment dels entorns del futur edifici The Cloud pot anar en detriment de les necessitats d’altres zones de la parròquia. Així ho han expressat aquest dijous durant la sessió de comú celebrada a la capital, on també han mostrat l’oposició a què es mantingui la congelació de les transferències que el Govern fa a les entitats parroquials.
 
Les dues representants de PS+I han votat en contra dels dos punts de l’ordre del dia vinculats al projecte impulsat des d’Andorra Telecom, tant el que ha servit per aprovar la despesa plurianual necessària per a l’embelliment dels entorns com al que impulsava el desenvolupament del conveni signat amb la companyia de telecomunicacions. Totes dues han posat en relleu l’elevat cost que tindrà l’obra: 1,3 milions d’euros, en gran part a conseqüència dels materials que s’empraran.
 
“És una despesa considerable i pot anar en detriment d’altres zones”, ha manifestat Carmona. La consellera de PS+I també ha lamentat que tota aquesta inversió hagi d’assumir-la la corporació, malgrat les importants cessions que ha acordat amb l’empresa promotora de The Cloud. “El comú ha donat molt de la seva part, com ara cedir el subsòl dels carrers adjacents. Considerem que una part de la despesa la podria haver assumit Andorra Telecom”, ha afirmat. 
 
Des de la minoria socialdemòcrata es destaca que destinar tants diners a una única zona pot ser perjudicial per altres punts de la parròquia. “No volem que una part tan significativa del pressupost d’inversió es dediqui només a l’embelliment d’un espai molt concret en un projecte que no és del comú tot i estar ubicat a la parròquia”. A més, han remarcat, representa “un import excessiu en relació a altres embelliments que s’han fet”.
 
 
En contra de congelar les transferències
La sessió també ha aprovat la pròrroga per a l’exercici 2017 de la congelació de les transferències que Govern fa als comuns en un import de 54,6 milions d’euros, en virtut de l’acord institucional signat ara fa uns anys. Des de PS+I s’ha criticat que, malgrat el temps passat des de la rúbrica d’aquest document, no s’hagi avançat en la reforma del model de competències. 
 
“És una evidència que després de cinc anys de mandat de DA encara ens trobem al mateix punt de partida. Es un incompliment i una manca de consideració envers la ciutadania no abordar la distribució de competències”, ha denunciat Carmona. Per a la consellera de la minoria socialdemòcrata, l’acord adoptat en la sessió perjudica especialment la parròquia. “Estem en contra que els ciutadans d’Andorra la Vella percebin una part insignificant en relació al que proporcionalment els tocaria. Es mereixen un altre tipus de transferències i de consideració que no ve reflectida en el marc legal que tenim actualment”, ha assegurat. 
 
 
La sessió ha tractat també altres punts importants, com ara l’aprovació diferents convenis. PS+I ha donat suport a la cessió d’un terreny perquè Govern construeixi un museu que albergui els frescos de Santa Coloma i un altre acord que permetrà al comú la construcció d’un espai lúdic a Ciutat de Valls. El pati de l’escola d’aquest barri també el podran usar ara en dies festius els infants de la zona. En canvi, les conselleres de la formació s’han abstingut en l’adjudicació del servei de recollida de residus. A més, el comú també ha acordat l’exposició pública de la revisió del pla d’urbanisme. Ho ha fet, però, amb l’abstenció de PS+I, ja que abans de la sessió no han pogut tenir tota la documentació sobre les modificacions.
 
Territori: