Partit Socialdemòcrata

PS+I afirma que la majoria d’UP+DA “fa tard” amb l’impuls d’un pla per reactivar econòmicament Encamp

Crea: 12/14/2017 - 20:26
Marsenyach saluda el nou secretari general del comú.
Els dos consellers de PS+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han considerat una bona notícia el fet que la majoria d’Units pel Progrés+Demòcrates per Andorra (UP+DA) hagi incorporat al pressupost de la corporació per l’exercici 2018 una partida destinada a impulsar un pla de reactivació econòmica a la parròquia. Això sí, han lamentat que “arriba tard” i que moltes de les accions que es puguin implementar acabaran retardant-se fins a l’any 2019. Aquest és un dels motius pels quals han justificat la seva abstenció en la votació dels comptes.
 
La majoria ha aprovat, durant la sessió de comú celebrada aquest dijous, un pressupost que ascendeix fins a 30,6 milions, un 6,5% superior al del 2017. Inclou inversions per valor de gairebé 6,5 milions, un 24% més que enguany. Entre elles, destaca la construcció de la nova escola bressol del Pas de la Casa, la millora de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand i o la construcció del pont de les Pardines, que Marsenyach ha qualificat com “d’un impuls bo”. Els comptes preveuen una partida per al pla de dinamització que, però, a l’entendre de PS+I fa anys que s’hauria d’haver ajuntat. “El cònsol ha estat sis anys per fer-lo ara. Fem tard i ara ens despertem. Almenys, ho comencem”, ha apuntat el conseller, que també ha lamentat que “no hem sigut prou valents”. 
 
 
Per la seva banda, Sans ha posat en relleu que, malgrat aquesta incorporació, les mesures realment efectives per impulsar l’economia de la parròquia trigaran encara temps a ser una realitat. “El concepte de pla per reactivar l’economia o pla director arriba en forma d’estratègia sobre paper. És a dir, les primeres accions que hi puguin haver al volant d’aquest treball, dubtem que es puguin executar ja el 2018; s’hauran de pressupostar pel 2019. Portem sis anys de govern d’UP+DA i la capacitat de projecció en l’àmbit d’una millora del treball per afavorir el creixement comercial i empresarial de la parròquia és inexistent”, ha comentat.
 
 
La sessió de comú també ha servit per tirar endavant les modificacions en les ordinacions de Medi Ambient i la d’Aparcaments. Tots dos textos han comptat amb el suport de PS+I. Sans ha aplaudit, per una banda, el fet que siguin fruit d’un treball conjunt entre tots els grups de la corporació. Per l’altra, també ha volgut destacar la valentia de la consellera que presideix les comissions responsables, Laura Mas. “La felicitem per la capacitat de veure que cal fer la modificació per endreçar i embellir espais de la via pública. En canvi, a altres departaments hem vist consellers que estan a l’espera de veure què fan Govern o altres parròquies i ella pensa en la parròquia i modifica el reglament sense esperar més temps”, ha comentat el representant socialdemòcrata.
 
Territori: