Partit Socialdemòcrata

PS+I s’adhereix als altres grups del comú d’Encamp per impulsar el pla de dinamització de la parròquia

Crea: 02/07/2019 - 17:03
L'acord ha estat signat pels tres grups al comú (Comú d'Encamp).
Els consellers de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Encamp, Joan Sans i Pere Marsenyach, han ratificat aquest dijous, conjuntament amb la majoria d’UP+DA i els dos representants de Liberals d’Andorra (L’A), l’acord d’execució del pla director de dinamització de la parròquia. La voluntat de l’acte és deixar clara la importància i la necessitat de tirar endavant aquesta actuació, amb una visió de futur tant per a Encamp com per al Pas de la Casa i, per això, tots els grups polítics de la corporació s’han compromès a treballar per donar-li continuïtat i garantir que els consolats vinents segueixin el seu desenvolupament i objectius establerts.
 
Tots tres grups han volgut remarcar que la reactivació i la dinamització de la parròquia és fonamental i prioritària i, per això, ha volgut plasmar aquest acord per a l’execució del pla presentat per l’empresa Intueri Consulting SLU. El treball realitzat fins ara ha permès recollir dades i informació de camp i d’interès general, tasca que ha comptat amb la implicació tant del sector públic com privat, amb una visió global de parròquia però tenint en compte les especificitats del Pas de la Casa i d’Encamp. 
 
Aquest pla de dinamització és el punt de partida d’un model de desenvolupament òptim a mitjà i llarg termini per consolidar la parròquia com a un model de territori de qualitat, competitiu, sostenible i integrador. D’aquesta forma, es marca una línia d’actuació política imprescindible per al futur i un projecte conjunt de treball que és una prioritat per a tots tres partits polítics. Per Encamp es defineix, entre d’altres, convertir el poble en un entorn residencial, posar en valor el paisatge i el patrimoni cultural. Pel Pas de la Casa, rehabilitar el poble cap a un entorn atractiu i d’acollida, valorar els entorns d’alçada, i convertir el comerç fronterer en una experiència 'shopping' amb una diversificació de l’oferta comercial. A nivell turístic, la voluntat és executar al llarg dels pròxims anys una sèrie d’accions que converteixin la parròquia en una destinació de turisme esportiu i familiar de referència al Principat. 
 
Amb la signatura de l’acord, els grups garanteixen la continuïtat d’aquest pla, independentment de qui governi després de les eleccions comunals previstes pel mes de desembre. El proper pas serà, la setmana vinent, la creació d’un comitè executiu, encarregat d’informar en tot moment a la ciutadania del seguiment i de l’avançament del projecte. 
 
Sans ha volgut destacar la importància que els tres grups s'hagin posat d'acord en establir uns objectius comuns sobre un document, però sobretot el fet que aquests es tradueixin en una proposta de treball concreta amb la creació del comitè executiu que es posarà en marxa de seguida per impulsar les accions previstes en el pla. Des de PS+I també es considera de gran transcendència que el projecte tingui en compte tots els interlocutors de l'àmbit civil i econòmic de la parròquia, i la voluntat de transparència a través d'un bon pla de comunicació que ha de permetre informar d'acords i prioritats que s'hauran d'executar.
 
Territori: