Partit Socialdemòcrata

El PS lamenta que la comissió del Madriu ha avançat molt poca feina en quatre anys

Crea: 10/16/2015 - 20:00
Cèlia Vendrell, durant una roda de premsa
Els consellers del Partit Socialdemòcrata del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas, han criticat els pocs avenços realitzats fins ara per la comissió de gestió de la Vall del Madriu-Perafita Claror. Ho han fet durant la sessió de la corporació celebrada aquest divendres, on també han demanat poder reunir-se amb l’empresa que està treballant en la creació de l’organisme de recaptació comunal, demanda que ha estat denegada des de la majoria de Demòcrates per Andorra.
 
Un dels punts de l’ordre del dia era la ratificació dels acords adoptats per la comissió i en la seva intervenció Vendrell ha retret diferents aspectes a la majoria. El principal, la sensació que la situació “és la mateixa que fa quatre anys” ja que la feina que s’ha fet no s’ha centrat en “la part més bàsica” i això, ha recordat, ha generat crítiques de la mateixa UNESCO. “Què volem fer amb la vall i quina és l’estratègia d’accés? Els temes més candents no s’han tocat”, ha apuntat. Com a exemple, ha posat la normativa, fins ara inexistent, que reguli l’entrada a la zona amb vehicles de motor. Ha recordat que, ara, tot just tres anys i mig després de la constitució de l’òrgan, “s’ha encarregat a un despatx d’advocats la seva realització”.
 
La consellera socialdemòcrata també ha retret a la majoria demòcrata que la comissió intentés tirar endavant una crema de gespet sense atenir les recomanacions del CENMA, iniciativa que va quedar aturada des del ministeri d’Interior. També ha lamentat que, malgrat tenir la major part del territori de la vall, el comú d’Escaldes no hagi lluitat per l’emplaçament del centre d’interpretació ni per la gestió de l’arxiu, tots dos ara a Andorra la Vella.
 
En un altre moment de la sessió, Vendrell i Mañosas han sol•licitat poder mantenir una reunió amb representants de l’empresa contractada a la reunió de cònsols per a la definició del futur organisme de recaptació comunal. Per als dos consellers, les explicacions donades per la cònsol major, Trini Marín, no són suficients i han posat en relleu que es tracta d’un projecte que hauran d’assumir i portar el proper equip comunal, sigui del color polític que sigui. “Aquí hi ha de participar tant la majoria com l’oposició, que ha d’estar molt més informada”, ha reclamat Vendrelll. Marín, però, s’ha negat a fer cas de la petició.
 
A la sessió també s’ha parlat de les obres a l’hotel Valira per acollir el futur museu Thyssen. Mañosas ha preguntat a la majoria què passarà si, com va anunciar el cap de Govern durant el debat d’orientació política, la col•lecció es trasllada a l’edifici The Cloud quan estigui acabat. El cònsol menor, Marc Calvet, ha assegurat que això no succeirà. Per tant, es pot entendre que, en aquesta qüestió, comú i executiu, malgrat ser tots dos de DA, no comparteixen la mateixa idea.
Territori: