Partit Socialdemòcrata

El comú fa el primer pas per fer realitat l’aparcament a part alta d’Escaldes

Crea: 09/29/2017 - 18:02
Un instant de la sessió de comú.
L’aparcament de l’Escaler, un vell projecte del comú d’Escaldes-Engordany que ha de servir per solucionar la manca d’estacionament a la part alta de la parròquia, està més a prop de ser una realitat. El ple de la corporació ha donat el vistiplau al pla parcial que ha de permetre desenvolupar la unitat d’actuació on s’ha de construir i, d’aquesta forma, s’ha fet un pas important per poder tirar endavant la instal·lació. La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Cèlia Vendrell, ha expressat la seva satisfacció, tot mostrant-se confiada que les obres es puguin iniciar abans del final del present mandat.
 
En aquest sentit, ha recordat que fa anys que es parla d’aquest aparcament donada la gran necessitat de places que es viu a la zona. “Hem posat la primera pedra i estic satisfeta”, ha apuntat la consellera, tot remarcant que, a més, si es tira endavant l’obra es podrà donar una altra utilitat a la parcel·la de l’antic hotel-casino, adquirida aquest any pel comú. “Sempre havíem defensat que era una bona alternativa si no es feia l’Escalé. Ara, si tot va bé, es podrà emprar per a altres coses”, ha indicat.
 
Vendrell ha posat en relleu que ara cal seguir cremant etapes per fer realitat el projecte. “Desitjo que abans del final del mandat, la construcció del nou aparcament estigui iniciada”, ha apuntat.
 
 
Durant la sessió també s’ha aprovat el conveni tancat entre Govern i el comú escaldenc per a la construcció del futur tanatori nacional, en uns terrenys al costat de l’hospital. Vendrell veu “positiu” que la instal·lació s’ubiqui a la parròquia, tot destacant que “era el desig de molts ciutadans, i no només dels d’Escaldes”. L’únic “punt negatiu” que hi veu és el fet que, malgrat que la corporació parroquial s’encarregui de la construcció i del manteniment de la sala de vetlles, l’acord amb l’executiu no estipuli una copropietat del futur edifici. “Si el comú està implicat en la construcció i en el manteniment, hagués estat bé que el local, la part de la sala de vetlles, fos almenys propietat del comú”, ha indicat. Tot i aquesta objecció, la consellera de PS+I ha donat suport a l’aprovació del conveni.
 
 
La sessió també ha servit per adjudicar les obres de reforma de les piscines comunals. En total, el comú invertirà 1,75 milions d’euros en les obres. També s’ha tancat la contractació de l’enllumenat de Nadal pels tres anys vinents, amb una despesa ambiciosa de 294.000 euros per cada exercici. En tots dos punts, PS+I ha donat suport a la proposta.
 
Territori: