Partit Socialdemòcrata

Carmona lamenta que el ciutadà pagarà car el “caprici” de DA amb l’embelliment de Meritxell

Crea: 04/05/2018 - 14:49
La cònsol ensenya a les conselleres de PS+I la nova escala d'emergència del comú.
El comú d’Andorra la Vella ha adjudicat aquest dijous el tram de l’embelliment de l’avinguda Meritxell que havia quedat pendent per falta d’empreses licitadores ara fa unes setmanes. Ho ha fet a un cost de 2,6 milions d’euros, el que suposa un 60% de sobrecost sobre la previsió inicial que havia fet la majoria que governa la corporació. Les dues conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Dolors Carmona i Lídia Samarra, han votat en contra de la decisió, tot lamentant que “el caprici” de Demòcrates per Andorra (DA) per voler fer tots els treballs en només quatre mesos acabarà “costant molt car” als ciutadans de la parròquia.
 
Fa unes setmanes, el comú va contractar tres dels quatre trams de la reforma de l’eix comercial. Ja llavors, el cost total pujava a 8 milions d’euros, el que representava un increment en relació a les estimacions inicial del 50%. El darrer quedava sense adjudicatari perquè només s’hi havia presentat tres empreses i el concurs només permetia que cada licitant s’encarregués d’un. Aquest dijous, i via convocatòria d’urgència, s’ha adjudicat el que quedava pendent, per un import de 2,6 milions. En aquest cas, la desviació a l’alça és de gairebé el 60%. 
 
Des de PS+I, Carmona, tal com va passar en la darrera sessió, ha lamentat “la manca de planificació i previsió” que “costarà cara als ciutadans de la parròquia”. Per a les conselleres socialdemòcrates, l’increment de despesa d’un projecte “que es podria haver fet amb un pressupost més assequible i coherent”, és culpa “del caprici de la majoria de voler-ho fer en aquests quatre mesos”. A més, ha advertit que és probable que “hi hagi dificultats” que compliquin l’acabament de les obres en els terminis previstos, fet que provocaria que no estiguessin enllestides a l’agost, un mes de gran afluència turística, amb el que això comportaria per als comerciants.
 
Carmona ha recordat que, ja en el seu dia, van expressar els dubtes sobre la fórmula escollida pel comú per tirar endavant l’embelliment. Així, ha indicat que “provoquem que les empreses, vistos els requisits que se’ls demanen, augmenten el preu”. Per tant, l’encariment del projecte “és fruit del concurs, que es va idear d’una forma que podia portar tant a l’increment econòmic com al fet que no hi hagués empreses que poguessin concursar”. 
 
 
La sessió de comú també ha servit per aprovar el concurs que ha de servir per al lloguer d’un túnel de llum i un espectacle de so i llum de cara a la campanya de Nadal. La previsió és que això suposi una despesa anual pel comú de 350.000 euros. PS+I s’hi ha oposat perquè es considera massa elevada, més si es té en compte el pressupost que ja es destina al poblet de Nadal. “350.000 euros més dedicats a un mes o mes i escaig són molts diners”, ha afirmat Carmona, que entén que afegir més cost “no creiem que sigui ara una prioritat”. 
 

Territori: