Partit Socialdemòcrata

Carmona i Samarra demanen revisar l’increment de preus públics vist el superàvit del comú al 2016

Crea: 02/28/2017 - 17:42
Carmona i Samarra estudien la documentació durant la sessió.
Les conselleres de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella han reiterat la necessitat de revisar els increments de preus públics i taxes aprovats ara fa unes setmanes per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA). Dolors Carmona i Lídia Samarra han reiterat l’oposició a aquestes mesures, que perjudiquen especialment la classe baixa i mitjana de la parròquia i que, al seu entendre, encara tenen menys sentit si s’observa la bona situació econòmica de la corporació, que ha tancat l’exercici 2016 amb un elevat superàvit. Per això, totes dues entenen que s’haurien de rebaixar el cost de serveis com els aparcaments, l’aigua o el centre esportiu Els Serradells, així com mirar de millorar-ne d’altres, com la neteja.
 
La sessió de comú celebrada aquest dimarts ha servit principalment per aprovar –només amb els vots de la majoria- el tancament pressupostari del 2016. En concret, hi ha un superàvit de 6,34 milions d’euros que, però, realment serà al voltant dels 4 perquè hi ha prop de 2 milions d’inversions que estan compromesos i que es pagaran ja el 2017. Bona part de culpa d’aquesta situació la té un important increment d’ingressos, que han acabat sent de més de dos milions per sobre del que s’havia previst en un inici. 
 
Justament, un dels capítols que millor han funcionat ha estat els dels aparcaments. Malgrat això, el cost de l’hora d’estacionar als pàrquings horitzontals es va apujar més d’un 40%. Aquest, i altres augments, són els que Carmona i Samarra consideren que, veient els bons resultats econòmics amb què el comú ha tancat l’any 2016, s’haurien de replantejar ara. 
 
“Si s’incrementa sota l’argument que fa temps que no s’ha apujat o dient que són més econòmics que a altres parròquies, per nosaltres és insuficient. Són arguments que no són de pes”, ha afirmat Carmona, tot posant en relleu que, a l’entendre de PS+I, “s’entén un augment quan realment el cost del servei és superior als ingressos”. Per tant, “si estem en un moment d’estabilitat pressupostària o, fins i tot, de bonança, no el veiem prou justificat”. 
 
 
La consellera ha remarcat que es tracta d’una mesura que ha perjudicat de forma important els ciutadans, que vénen d’anys on, per culpa de la crisi, han sofert importants dificultats. “Gota a gota, la gent ha perdut poder adquisitiu. Per al treballador de peu aquests augments tenen un efecte important”, ha assegurat. 
 
Carmona també ha defensat que part del superàvit s’hauria de destinar a millorar altres serveis i, sobretot, a què totes les zones de les parròquies es beneficiïn. “Hem de vetllar perquè tothom rebi la mateixa atenció i tothom vegi realment que els serveis milloren i que estiguin al preu ajustat a les necessitats que tenim tots”, ha demanat. 
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS