Partit Socialdemòcrata

Carmona exigeix a la majoria que la privatització de la recollida de brossa no minvi la qualitat del servei

Crea: 05/12/2016 - 19:18
Samarra i Carmona parlen amb els cònsols un cop acabada la sessió.
La consellera de PS+Independents a la minoria del comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona ha demanat a la majoria que s’asseguri que la decisió de privatitzar la recollida de residus sòlids urbans no va en detriment del servei eficient que fins ara s’estava duent a terme directament des de la corporació. Així ho ha apuntat durant la sessió de comú celebrada aquest dijous, on també ha expressat el rebuig de la formació a la ubicació actual escollida per a l’estació nacional d’autobusos i també s’ha mostrat crítica amb el fet que s’hagi fet una adjudicació directa de gairebé 30.000 euros pel subministrament de material per al mercat de nadal que es vol tirar endavant per part de l’equip de govern de la parròquia. 
 
Les dues representants de PS+Independents al comú de la capital han posat en relleu que estaran atentes a què la qualitat del treball de recollida de brossa mantingui els actuals nivells d’eficiència. “Esperem i desitgem que els ciutadans gaudeixin del mateix servei que tenen ara o millor”, ha apuntat Carmona, tot admetent que “tenim els nostres dubtes”. La consellera ha recordat que “fins ara es donava amb personal del comú i ens costa que era efectiu”. En canvi, ha alertat, “quan hi ha privatització sempre hi ha ànim de lucre i si això passa per davant de la població es pot posar en risc que el servei es doni com cal”. Tot i això, abans de valorar la decisió ha volgut esperar a tenir els informes demanats a la majoria durant la sessió.
 
On el posicionament de la formació és clar és amb el projecte de l’estació nacional d’autobusos. La corporació ha donat el vistiplau al conveni de cessió de terrenys a Govern per a la construcció de la infraestructura a la zona del Prat del Rull i les dues representants de PS+Independents hi han votat en contra “per coherència amb el que vam dir en campanya”. Carmona s’ha mostrat crítica amb els plans de l’executiu d’ubicar la futura terminal en un “vial” que, a més, estarà “sobre el riu” i, en aquest sentit, ha alertat dels “perills que pot comportar un creixement” del cabal del Valira. “Els que saben”, ha indicat, “posen de manifest que és un risc afegit”. 
 
La consellera ha defensat que “Andorra la Vella es mereix una estació com cal amb una altra infraestructura i en un altre indret”. En aquest sentit, ha apuntat que la zona de l’avinguda Tarragona “té molts terrenys” que serien més adients i que “és qüestió de buscar i posar-se en contacte amb els propietaris perquè l’interès pot ser mutu”. 
 
Una adjudicació que sorprèn
Durant la sessió, Carmona i la també consellera Lídia Samarra han demanat a la majoria més informació sobre una adjudicació que “sobta” feta des de la junta de govern. En concret, es va encarregar material per al futur mercat de Nadal per un valor gairebé de 30.000 euros. “Encara no coneixem el projecte en la seva magnitud. Sabem que vol ser un referent al sud d’Europa però encara no ens l’han presentat”, ha recordat qui fou cap de llista de PS+I, que també ha lamentat que s’hagi decidit analitzant únicament una oferta quan “s’hauria d’haver obert a la resta d’empreses d’Andorra”. 
 
Un altre punt de l’ordre del dia era el conveni amb Andorra Telecom per a la cessió a la companyia de l’ús del subsòl dels carrers propers al futur edifici The Cloud. Carmona i Samarra han preferit abstenir-se pels dubtes sobre el que passaria si, més endavant –l’acord té una vigència, segons ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, de 99 anys-, l’empresa es privatitzés. “Ara està participada al 100% amb diners públics i aquest tipus de cessió és possible, però si canvia, contribuirem a afavorir un privat”, ha remarcat la consellera de PS+I. Per això, “fins que no veiem el conveni més clar, el posicionament no pot ser a favor”.