Partit Socialdemòcrata

Carmona defensa que cal buscar “altres vies de gestió i de promoció” abans de privatitzar el centre de congressos

Crea: 04/20/2017 - 17:24
Carmona saluda un nou urbà durant una sessió anterior de consell de comú.
La consellera de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona ha defensat la necessitat de buscar “altres vies de gestió i de promoció” del centre de congressos com a fórmula per millorar els seus números i, d’aquesta forma, evitar la seva privatització. En aquest sentit, ha volgut reiterar l’oposició per part de la formació a què la instal·lació sigui donada en concessió perquè s’ubiqui el futur casino. 
 
Carmona ha fet aquestes valoracions durant l’entrevista concedida al programa ‘Hora Comunal’ de Ràdio SER Andorra. La consellera de PS+I ha defensat, una vegada més, que el centre de congressos “és del poble i pel poble; s’ha fet amb la seva contribució i qui ha de gaudir-lo han de ser els ciutadans de la parròquia i d’Andorra en general”. Al seu entendre, la despesa que genera es pot mirar de reduir: “Cal buscar altres via de gestió i de promoció de la instal·lació”, ha demanat. Així, al seu entendre, s’ha d’apostar “per donar-la a conèixer i potenciar-la a nivell interior però també extern” a la vegada que ha recordat que “hi ha altres certàmens o esdeveniments que també es poden fer amb un equipament com el nostre”. 
 
Carmona ha lamentat, a més, que es posi el crit al cel amb els números vermells del centre de congressos i, en canvi, “altres despeses més importants no es tenen tant en compte”. Un exemple posat ha estat la inversió en el mercat i en la il·luminació de Nadal, que encara es pot incrementar més si s’acaba instal·lant un túnel de llum i so l’hivern vinent. “La majoria qüestiona la despesa del centre de congressos però no aquesta”, ha indicat. També ha remarcat que “entre tot el tema de Nadal, parlem d’un total de 800.000 euros, sense comptar altres serveis per a un mes i mig; a tots ens agrada la llum, però una cosa és il·luminar i una altra, enlluernar”. 
 
La consellera de PS+I també ha lamentat el tancament de l’alberg de la Comella. Sobre aquest equipament ha deixat clar que, a diferència de l’argument de la majoria, “no fa competència al sector hoteler perquè és un altre enfocament”. De fet, ha defensat que la instal·lació es podria emprar per “potenciar la vall del Madriu, captivar altres turistes i oferir altres activitats”. 
 
Carmona també ha lamentat que les minories no ha tingut accés als informes sobre la situació de l’aparcament a la parròquia que s’han emprat per justificar unes rebaixes en taxes per aquells projectes urbanístics que tinguin com a objecte crear més places d’estacionaments verticals privats. Sobre la reforma del model competencial, també ha advertit que “el PS no votarà a favor d’un text que vagi en contra dels interessos de tots els ciutadans i on no es vegi reflectit un criteri d’equitat”.