Partit Socialdemòcrata

Carmona critica el model de gestió de DA i les “inversions faraòniques” anunciades a Andorra la Vella

Crea: 12/06/2017 - 20:27
Un instant de la sessió de comú.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, ha expressat la seva oposició al model de gestió comunal de la majoria de Demòcrates (DA). Ho ha fet durant el debat de la revisió del marc pressupostari de la corporació per al mandat 2015-19, votat avui al ple i que només ha rebut el suport dels representants ‘taronges’. Carmona ha defensat que el que s’ha de fer des de l’administració local és “una bona gestió” i donar els serveis que necessiten els ciutadans. També s’ha mostrat contrària a algunes de les “inversions faraòniques” anunciades els darrers dies per la cònsol major, Conxita Marsol, tot advertint que poden comportar, per poder-se finançar, una nova pujada de taxes, impostos i preus públics, com ara els dels aparcaments.
 
La sessió de comú ha tingut entre els punts de l’ordre del dia la revisió del marc pressupostari pel mandat. I des de PS+I s’ha optat per votar-hi en contra per deixar “clar” quin és el posicionament. “No és el nostre pressupost ni compartim aquesta revisió”, ha explicat Carmona. Durant el debat, Marsol ha afirmat que la finalitat de la corporació parroquial ha de ser generar riquesa, una idea que la consellera socialdemòcrata ha refusat de ple. “El que s’ha de fer és gestionar bé els serveis que calen al ciutadà i acompanyar al sector turístic i comercial perquè pugui generar aquesta riquesa; el comú no és una entitat privada”, ha manifestat.
 
 
La representant de PS+I ha alertat que el marc pressupostari, a més, comporta “un increment de despesa i això vol dir endeutar l’administració: pa per avui i fam per demà”. En aquest sentit s’ha mostrat molt crítica amb alguns projectes anunciats aquests darrers dies, com ara la construcció d’una cinta per a vianants a Ciutat de Valls o la remodelació de l’avinguda Meritxell. “No estem a favor de bloquejar inversió, però sí contra un salt qualitatiu com el que s’acaba de fer públic”, ha indicat, tot advertint que algunes d’aquestes inversions “seran faraòniques”. Així, ha defensat que “hi ha projectes que cal veure si són viables o no i que poden generar una despesa que no és la que considerem prioritària per donar resposta als serveis per a la ciutadania”.
 
 
També ha volgut advertir que, per afrontar aquestes obres, caldrà aconseguir més ingressos i això pot comportar “noves pujades d’impostos i taxes, com ara els aparcaments”. Carmona ha lamentat que “es qüestionin serveis com els Serradells o aquesta instal·lació [el centre de congressos, on s’ha fet la sessió per les obres a l’edifici del comú]”, ja que “ens fa molt mal de panxa i no és la nostra manera d’entendre la gestió d’un comú”.
 
 
Sobre el marc pressupostari, la consellera de PS+I també ha criticat que s’hagi aprovat sense tenir prèviament l’informe que, segons la llei de sostenibilitat de les finances públiques, hauria d’haver elaborat el Tribunal de Comptes. “Nosaltres entenem que és preceptiu. La majoria diu que no, però s’ha posat en evidència que és la seva interpretació”, ha apuntat. 
 
La sessió de comú també ha servit per adjudicar diferents obres, com ara la remodelació de la recepció del centre esportiu Els Serradells (183.000 euros), l’embelliment del tram de l’avinguda Tarragona entre el carrer Bonaventura Riberaygua i Prada Casadet (167.000 euros) o la pavimentació de l’aparcament de Prat de la Creu (1 milió d’euros).
 

 

Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS