Partit Socialdemòcrata

Carmona alerta del risc de sobrecost per la fórmula emprada per adjudicar l’embelliment de Príncep Benlloch

Crea: 05/02/2019 - 19:36
Carmona, durant la sessió de comú.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona ha alertat del risc de sobrecost que pot comportar la fórmula d’adjudicació de les obres d’embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch. Des de la formació s’ha lamentat que el concurs s’hagi atorgat amb la possibilitat d’un increment del cost del 10% en cas d’imprevistos i s’ha avisat que això es pot acabar afegint a l’opció ja establerta a la llei de contractació pública d’un altre augment de fins al 20%. Per això, Carmona ha optat per abstenir-se en la votació, tot i compartir el projecte. 
 
La sessió del comú d’Andorra la Vella ha servit per adjudicar els treballs de remodelació i embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch. El cost pel qual s’ha atorgat l’obra ascendeix a 563.000 euros, xifra que, però, a diferència d’altres concursos, ja inclou un 10% per possibles imprevistos. Des de PS+I s’ha alertat que aquest percentatge es podria sumar, en cas de més desviació, al 20% que ja permet la llei de contractació pública. “El marc legal permet fer aquesta estimació però també que després hi hagi una desviació per sobre del 20%”, ha recordat la consellera de PS+I. Per això, ha alertat que “deixar aquesta porta oberta no és del tot viable; pot suposar un fort increment del preu”. 
 
 
Un altre punt de l’ordre del dia era l’ampliació del contracte de les obres d’embelliment dels entorns de la parcel·la on s’havia de construir The Cloud. En concret, el comú aposta per la creació d’un mur vegetal sobre l’edifici encara existent d’Andorra Telecom, projecte estimat en uns 69.000 euros. Des de PS+I s’ha lamentat que s’hagi optat per aquesta fórmula de contractació que, a l’entendre dels socialdemòcrates, no és pas la més adequada. “Estem d’acord a fer projectes que millorin la parròquia; però no amb els procediments emprats. Hi ha altres mitjans per fer-ho  i els ciutadans, quan parlem de diners públics, es mereixen el màxim de transparència”, ha explicat, tot posant en relleu que “la llei preveu una desviació en cas d’imprevistos però en aquest cas el que hi ha es un nou element; no parlem del projecte inicial. Veuríem amb millors ulls un nou concurs”.
 
 
Carmona ha volgut deixar clar que, tant en el cas del mur vegetal com en el de la remodelació de Príncep Benlloch són projectes que es comparteixen. En canvi, però, no s’ha optat per l’abstenció, ja que “hem de vetllar per la gestió que es fa dels diners públics”. A més, ha deixat clar que, en cap cas, es bloquegen, ja que “igualment tiraran endavant perquè així ho empara la llei”. 
Territori: