Partit Socialdemòcrata

Carmona acusa la majoria de “regalar” a un privat l’alberg de la Comella

Crea: 05/24/2018 - 16:41
Carmona, durant una visita a l'alberg en la campanya electoral del 2015.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents al comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona ha criticat amb duresa la privatització de l’alberg de la Comella, cedit per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) per a la instal·lació d’un col·legi privat. Així, ha lamentat que els ciutadans han perdut aquest espai durant, com a mínim, vint anys i, a més, a canvi d’un lloguer molt baix. Per això, no ha dubtat en afirmar que “gairebé hem regalat una infraestructura que havíem pagat tots els ciutadans”. 
 
Carmona ha fet aquestes valoracions durant l’entrevista concedida aquest dijous al programa ‘Hora Andorra’ de SER Andorra. La representant socialdemòcrata al comú de la capital ha defensat que “l’alberg era un patrimoni de la parròquia i un servei per als ciutadans”. Al seu entendre, “hipotecar-lo a vint anys [temps inicial de la durada de la concessió] és perdre’l quan se li podrien donar usos per afavorir la convivència i la participació de la gent”. En aquest sentit, ha recordat un dels primers inconvenients provocats per la decisió dels ‘taronja’, com és el fet d’haver de traslladar les tradicionals colònies per als infants i joves a França. 
 
Tots aquests inconvenients, a més, tenen una contraprestació molt baixa, en opinió de la consellera de PS+I. Tot just 3.500 euros mensuals. “Gairebé s’ha regalat una instal·lació que hem pagat tots els ciutadans”, ha denunciat. De fet, no ha dubtat en titllar l’aportació que fa l’empresa privada per poder emprar la instal·lació de “ridícula” en “relació a les possibilitats que ofereix”. Carmona ha recordat que, en canvi, el comú passarà a pagar un lloguer de 4.000 euros al mes per l’edifici del Teatre Comunal.
 
Obres sense planificació
La política socialdemòcrata també s’ha mostrat crítica amb la manca de planificació de les actuacions per part de la majoria. “Ara es veuen accions parcel·lades i, com és el cas de l’embelliment de Meritxell, frenètiques”, ha indicat, tot apuntant que “això va en detriment d’altres zones”. Així, ha lamentat que “altres parts de la parròquia, com Gil Torres o Santa Coloma, també tenen necessitats i no se’ls fa cas”. Al seu entendre, “la gent ha de veure que hi ha un pla global d’intervencions, amb una planificació i una temporització”. En canvi, “ara la majoria fa el que considera prioritari sense compartir-ho ni amb les minories ni amb els ciutadans”. 
 
Sobre el sobrecost, de més d’un 50%, de les obres a Meritxell, Carmona ha deixat clar que “ens preocupa”. A la vegada, ha defensat que “amb les finances cal ser cautelosos i responsables. A tothom ens agrada el que és maco, però cal valorar si algunes coses són realment necessàries”.
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS