Partit Socialdemòcrata

Cèlia Vendrell defensa la necessitat de fer l’ampliació de capital de Capesa

Crea: 09/26/2017 - 18:15
Eduard López guia Vendrell i Gili durant la visita.
La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha defensat la necessitat de tirar endavant tan aviat com es pugui l’ampliació de capital de Capesa, la societat que gestiona el subministrament d’aigua a la parròquia. Així, ha posat en relleu que aquesta operació permetrà garantir a l’empresa els recursos necessaris per realitzar les inversions claus per continuar garantint el servei a tots els ciutadans, com ara la construcció de noves instal·lacions o els estudis sobre la captació trobada recentment. 
 
Vendrell s’ha manifestat d’aquesta forma després de la visita que, juntament amb la consellera general del PS Rosa Gili, han realitzat a les instal·lacions de Capesa. Allà, el director general de la societat, Eduard López-Mirmi, els ha ensenyat l’avançament dels treballs i els ha explicat el pla de futures actuacions de la societat, que inclou, l’acabament de dos nous dipòsits, els estudis per comprovar si la nova captació localitzada compleix els requisits per poder abastir la població o, ja més endavant, una nova estació de tractament.
 
La consellera de PS+I ha posat en relleu la importància de totes aquestes actuacions. Així, ha destacat que és una “gran notícia” que a finals d’any es posin en funcionament els dos nous dipòsits, ara en construcció. També ha valorat de forma molt positiva el fet que s’hagi trobat una nova captació, de la qual ara s’estan fent els estudis hidrogeològics que han de permetre saber si l’aigua és de bona qualitat per al consum humà.
 
Vendrell ha recordat que, en global, es tracta d’una sèrie d’actuacions que suposaran inversions importants per a la companyia distribuïdora. “Es vol fer també una nova estació de tractament i això requereix una inversió d’entre 900.000 euros a 1 milió d’euros, més els 2,2 que costaran els nous dipòsits”, ha explicat. Per això considera clau que l’ampliació de capital de Capesa acabi materialitzant-se, després de dues juntes d’accionistes on no s’ha aconseguit el quòrum necessari per prendre la decisió. 
 
“Torno a refermar la voluntat que Capesa augmenti el seu capital social i ampliï així els recursos econòmics perquè la societat pugui dur a terme totes aquestes obres”, ha indicat la representant de PS+I a la corporació escaldenca. I és que, ha remarcat, “són importantíssimes i essencials pel subministrament d’aigua a la parròquia. 
 

Tags: 
Territori: