Partit Socialdemòcrata

Apostem ferm per l'emprenedoria!

Crea: 03/03/2017 - 11:11

Foc i lloc publicat al Diari d'Andorra (03-03-2017)

L’emprenedoria s’ha convertit els darrers anys en un eix bàsic de les economies de molts països. De fet a molts d’ells –es pot dir sense embuts– aquesta fórmula empresarial ha estat clau per aconseguir impulsar l’activitat econòmica i generar noves oportunitats i creixement econòmic. Ningú pot negar, doncs, la seva importància, i de retruc la necessitat que els poders públics intentin afavorir-la i facilitin les coses a qui vulgui iniciar una nova activitat empresarial d’aquestes característiques.
 
Aquest és només un dels motius pels quals des del PS hem presentat una proposició de llei d’emprenedoria. Cal que Andorra, sense inventar res, segueixi l’exemple de països de l’entorn. Creiem fermament que aquesta legislació pot suposar un revulsiu en oferir noves oportunitats a joves, emprenedors i d’altres que acabin generant més activitat econòmica i llocs de treball.
 
Amb el text presentat, apostem per diverses mesures que han de contribuir a donar un fort impuls a l’activitat emprenedora al nostre país. Entre elles, una simplificació de tràmits administratius que considerem essencial o la regulació de les plataformes de finançament alternatiu, també conegudes com a crowdfunding que tanta rellevància han agafat a fora.
 
La idea és impulsar sectors que tradicionalment han comptat amb una menor presència al país i que, d’altra banda, són propis de l’activitat emprenedora: l’àmbit tecnològic, el biotecnològic, l’I+D, l’economia verda, les energies renovables o el medi ambient. No deixem de banda, però, els considerats més tradicionals sempre que hi hagi un component d’aplicació de noves tecnologies.
 
Volem que quedi clar que el text no és quelcom tancat. Estem oberts a rebre suggeriments i propostes de canvi que puguin millorar-lo. Per això tenim la intenció de presentar la llei tant als altres grups parlamentaris, als quals aprofito per demanar voluntat de diàleg i que acceptin la presa en consideració, i també a les organitzacions empresarials (Cambra de Comerç, CEA, Pime i EFA), amb qui farem en pocs dies una exposició pública. De fet, estic convençut que entre tots podrem millorar-la i assegurar-nos que sigui realment una eina per impulsar l’economia i potenciar l’emprenedoria.