Partit Socialdemòcrata

Any nou

Crea: 01/11/2016 - 10:41

Foc i lloc publicat al Diari d'Andorra

Comença un any nou i ho fa (com sempre, per altra part) després d’uns dies de certs excessos, de celebracions i d’àpats copiosos i calòrics i de (també) força despeses. Probablement les darreres hores haurà pronunciat alguna frase semblant a “potser he menjat una mica massa”, “dilluns començo a anar al gimnàs o a sortir a córrer o caminar” o “l’any que ve faré les compres amb més temps que a darrera hora hi ha massa gent”, oi que sí?
 
Potser fins i tot (en algun cas) les ha pronunciat gairebé totes o d’altres de molt semblants; també en aquests dies –en què el ritme habitual s’atura una mica– ens proposem (i tenim realment la ferma intenció) de llegir més, d’apuntar-nos a classes d’algun idioma, de fer més esport, de fer una dieta més equilibrada, de dedicar més temps als nostres; als familiars, als amics, a les persones realment importants en la nostra vida. També a la feina hem pensat a proposar alguns canvis, a motivar-nos més, a intentar millorar la mala relació amb aquell/a company/a o d’altres bones intencions que ens facin gaudir més de la feina o ser més productius.
 
Al meu entendre (i no sé com ho entendran vostès) penso que és positiu el simple fet de formular-nos aquests propòsits quan aquests volen ser millores ja sigui pel que fa a salut, a relació amb els més propers, a més formació o a noves propostes d’oci o de realització personal (els que em coneixen saben –per exemple– com m’agrada viatjar i descobrir nous indrets). Molt probablement aquests bon propòsits nadalencs s’acabaran traduint en la lectura d’alguns llibres (ara que hem endreçat una mica la prestatgeria), en la realització d’algun viatge que fa anys que espera, a omplir (aquest cop si… ) la despensa tot sovint de fruita i verdura o d’apuntar-nos –per fi– a classes d’anglès. També en quedaran alguns de bons pel camí (probablement el dia no tindria hores suficients per poder-los dur tots a terme…) que passaran a engrossir la llista dels de l’any vinent.
 
Els desitjo el millor per a aquest any que comencem i espero que siguin capaços de no deixar escapar (si més no algun) els bons propòsits que de ben segur que s’han formulat.